Web Analytics Made Easy - Statcounter

روح معنویت شهرها و محیط های عمومی با فعالیت های خلاقانه و ابتکاری در دوران شیوع بیماری کرونا با هم افزایی بین نهادهای فرهنگی، مساجد، مراکز دینی و اصناف برای توسعه پایدار جامعه باید حفظ شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، با شیوع بیماری کرونا در کشور و ایجاد محدودیت ها برای کنترل این بیماری و قطع زنجیره انتقال آن، بسیاری از برنامه های فرهنگی و مذهبی مثل برگزاری جشن ها، عزاداری ها، توزیع نذری، برپایی موکب و اقامه نماز جماعت تعطیل شد و فعالیت های غیرحضوری و رسانه ای جایگزین این برنامه ها شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

دغدغه های مردمی برای پیشگیری از ابتلای به این بیماری و وجود مشکلات زندگی باعث شده تا مردم درگیر نیازها و مسائل فردی باشند و البته در حوزه اجتماعی و کمک به نیازمندان نیز در حد توان خود گام بردارند اما برای ایجاد حس و حال معنوی در سطح شهر به اقداماتی بیشتر از فعالیت مدیریت شهری نیاز است.

 

تعطیلی مراکز فرهنگی مثل مساجد، کانون های فرهنگی و هنری و هیات های مذهبی نباید بر تقویت معنویت شهر سایه بیندازد بلکه با وجود تعطیلی مکان های فرهنگی، برنامه ها علاوه بر فضای مجازی در محیط عمومی نیز به صورت ابتکاری و خلاقانه ارائه شود.

 

پخش اذان از بلندگوی مساجد، امامزادگان، بلندگوهای میدان های شهر و بازار، نصب بنر و پرچم های مناسبتی در کوچه و خیابان ها، آذین بندی، نمایش تولیدات چند رسانه ای از تلویزیون های شهری و مغازه ها، برپایی نمایشگاه های عکس و پوستر در طول معابر و اقدامات فرهنگی و تبلیغی از جمله اقدامات ارزان قیمت است که روح معنویت را در مناطق مختلف گسترش می دهد.

 

تعطیلی مساجد و عدم برگزاری نماز جماعت در مساجد دلیلی بر عدم پخش اذان از مناره های مساجد با استفاده از سیستم های هوشمند نیست و در سطح بازارها و گوچه و خیابان ها کمتر صدای اذان و مناجات در وقت های صبح، ظهر و شب به گوش می رسد.

 

اگرچه در برخی از مناطق شهر بانک موذن پخش می شود اما در برخی مناطق نیز خبری از این اقدام ساده برای ایجاد روح معنوی در محیط زندگی مردم نیست.

 

*افزایش دستگاه های پخش اذان در کلانشهر اصفهان

در سال 96 مسئولان مدیریت شهری اصفهان از نصب 500 دستگاه پخش اذان در این شهر خبردادند و افزایش این تجیهزات به هزار و 500 دستگاه دیگر را وعده دادند اما تا چه حدی این قول آن در آن دوره محقق شد و یا اینکه این دستگاه ها در حال حاضر خدماتی ارائه می دهند یا خیر موضوعی است که باید آن را مسئولان وقت مدیریت شهری جوابگو باشند و مدیریت شهری در دوره جدید نیز از این وضعیت گزارشی ارائه دهد.

 

*پخش اذان از ماذنه های مساجد در دوران کرونا

 

دبیر شورای هماهنگی جبهه سلامت استان اصفهان گفت: بر اساس هماهنگی های صورت گرفته با امور مساجد استان در دوران کرونا با وجود تعطیلی مساجد و برنامه های این مراکز دینی اما اذان از ماذنه مساجد پخش شود.

 

«احمد مقیمی» ادامه داد: در وعده صبح تنها اذان پخش می شود و در وعده ظهر و شب برنامه های جانبی که رادیو اصفهان ارائه می کند نیز از بلندگوها پخش خواهد شد.

 

وی افزود: پخش قرآن، اذان، دعاهای صحیفه سجادی و حدیث کسا در زمان ظهر و شب برای ایجاد فضای معنوی از طریق بلندگوهای مساجد در سطخ شهر طنین انداز می شود.

 

*نقش نهادهای فرهنگی دولتی و مردمی برای ایجاد فضای معنوی

 

روزمرگی و بی توجهی به شرایط فعلی و سبک زندگی دوران کرونایی در بین برخی از نهادهای فرهنگی قابل مشاهده است و این بی تفاوتی موجب نارسایی هایی در آینده خواهد شد که مسئولان این حوزه باید پاسخگو باشند.

 

شرایط سخت زندگی و مشکلات اقتصادی به دلیل شیوع بیماری کرونا به ایجاد فضایی آرام، معنوی و امیدوارکننده برای مردم جهت سلامت روح و افزایش روحیه که در تامین ایمنی بدن نیز کارساز بوده، نیاز است.

 

هم افزایی و هم فکری برای فعالیت ها یک اصل اساسی و مهمی خواهد بود که در بین نهادهای فرهنگی باید به بیشتر توجه شود تا نیازهای جامعه را فعال تر کنند.

 

تشکیل ستاد اذان در اصفهان از اقدامات سال های گذشته متولیان فرهنگی و مذهبی بود که باید در این روزها نقش خود را پررنگ تر کنند و سایر ستادهای فرهنگی نیز در میدان عمل نقش خود را برای تقویت روح معنویت در محیط زندگی فراهم سازند.

 

پایان پیام/128

منبع: شبستان

کلیدواژه: چراغانی و آذین بندی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان پخش اذان کرونا اصفهان نهادهای فرهنگی مدیریت شهری دوران کرونا برای ایجاد فعالیت ها روح معنوی برنامه ها پخش اذان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۰۲۸۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعالیت بیش از ۱۷۰ ماما در مراکز بهداشتی استان یزد

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، دکتر فروزنده کلانتری افزود: بهبود وضعیت سلامت مادران یکی از اهداف مهم سازمان ملل است و در ایران، مراقبت‌های بهداشتی از مادران از طریق نظام شبکه بهداشتی و خانه‌های بهداشت ارائه می‌شود.
وی، انجام مشاوره‌های رایگان در زمینه فرزند آوری و جوانی جمعیت، مراقبت‌های پیش از بارداری جهت زنان ۵۴-۱۰ ساله همسردار خواستار فرزند، مراقبت‌های پیش از بارداری، تجویز مکمل‌های لازم، ارجاع جهت ویزیت پزشک، دندان پزشک، ماما، کارشناس تغذیه و روان شناس، درخواست آزمایش‌های لازم قبل از بارداری برای داشتن بارداری ایمن‌تر و پیگیری مادر تا رفع مشکل یا کنترل بیماری را از جمله خدمات قابل ارائه توسط ماما‌ها در حوزه بهداشت برشمرد.
دکتر کلانتری همچنین به مراقبت‌های دوران بارداری اشاره کرد و اظهار داشت: این مراقبت‌ها شامل ۹ مراقبت است که سه مراقبت در نیمه اول بارداری و ۶ مراقبت در نیمه دوم بارداری (به محض اطلاع مادر از بارداری) انجام می‌شود.
وی افزود: اندازه گیری وزن و فشارخون و سمع قلب جنین، توزیع مکمل‌های لازم دوران بارداری به صورت رایگان، درخواست وانجام آزمایش‌های دوران بارداری، پیگیری و درمان بیماری‌های دوران بارداری و ارجاع به متخصص در صورت لزوم، برگزاری رایگان کلاس‌های آمادگی زایمان در راستای توانمندسازی مادران برای انتخاب روش زایمان وسازگار شدن با درد، آموزش ورزش‌های دوران بارداری و تن آرامی برای مادران باردار از جمله اقداماتی است که در دوران بارداری انجام می‌شود.
وی ادامه داد: آموزش‌های لازم دوران بارداری و زایمان و شیردهی، بالا بردن سطح آگاهی مادران در زمینه بارداری و زایمان طبیعی و سزارین، تامین سبد غذایی مادران مبتلا به سوء تغدیه، شناسایی مادران با بارداری نیازمند مراقبت ویژه و پیگیری روند درمان تا کنترل یا برطرف شدن مشکل از دیگر مواردی است که در دوران بارداری جهت مادران صورت می‌گیرد.
مدیر گروه جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس معاونت بهداشتی دانشگاه تصریح کرد: انجام سه بار مراقبت پس از زایمان، ارائه آموزش‌ها با توجه به نیاز مادر، مشاوره و حمایت از مادر شیرده و ارائه مکمل‌های لازم هم از خدمات ماما‌های حوزه بهداشت جهت مادرانی است که به تازگی زایمان کرده اند.
وی خاطر نشان کرد:انجام غربالگری سرطان‌های شایع زنان شامل معاینات برست و سرویکس، مشاوره‌های دوران بلوغ، مشاوره حین ازدواج، انجام مشاوره‌های رایگان در زمینه انصراف از سقط عمدی جنین و تلاش در راستای منصرف نمودن مادران از تصمیم به سقط، آموزش خود مراقبتی به تمامی بانوان و ارائه مراقبت‌ها و آموزش‌های دوران یائسگی از دیگر خدمات ماما‌ها به زنان می‌باشد.

دیگر خبرها

  • ۷۷ کانون تخصصی خواهران در مساجد آذربایجان‌شرقی فعال است
  • بیش از ۶۰۰ کانون فرهنگی مساجد در اردبیل فعالیت می کنند
  • ۵۰ مسجد کردستان میزبان جشن‌های عمومی دهه کرامت هستند
  • شرکت زوج‌های عضو کانون‌های مساجد کردستان در دوره علمی آموزشی«شمس»
  • آیین گل افشانی و جایگزینی کلام‌الله مجید دروازه قرآن
  • محتوای فرهنگی برای کاروان‌های حج استان سمنان تدوین شود
  • کارگاه آموزشی کارآفرینی و اشتغال «همت در مسجد» در بندرعباس برگزار شد
  • کج‌سلیقگی‌ مدیران فرهنگی نوجوانان را از مسجد فراری کرد
  • کانون‌های مساجد ظرفیت مؤثری برای غنی‌سازی اوقات فراغت هستند
  • فعالیت بیش از ۱۷۰ ماما در مراکز بهداشتی استان یزد