Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-07@07:42:05 GMT

دانشگاه گفتمان نماز را در بین جوانان ترویج کنند

تاریخ انتشار: ۱۲ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۹۴۳۲۳

دانشگاه گفتمان نماز را در بین جوانان ترویج کنند

معاون سیاسی و امنیتی استاندار اصفهان گفت: در ترویج و اقامه نماز، آموزش‌و‌پرورش وظیفه دارند نماز را در جامعه برپا کنند و دانشگاه وظیفه سنگین‌تری دارد که علاوه بر اقامه نماز، باید گفتمان نماز را در بین جوانان ترویج کند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، محمدرضا جان‌نثاری پیش از ظهر امروز در نخستین جلسه شورای اقامه نماز استان با اشاره به آیات قرآن در خصوص اهمیت نماز اظهار داشت: در آیاتی از قرآن کریم در خصوص اهمیت نماز آمده است که وقتی بنده به موقعیت و مکنتی برسد، باید نماز اقامه کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این آیه بزرگترین بخش‌نامه به ما است و اگر این آیه را مدنظر کار خود قرار دهیم دیگر نیازی به صحبت نیست. هر دستگاه فارغ از وظایف و تکالیفی که برایش مشخص شده، در خصوص ترویج اقامه نماز هر کاری که از عهده آن برمی‌آید، باید انجام دهد.

وی با اشاره به اینکه در موضوع اقامه نماز دستگاه‌ها متفاوت هستند، افزود: دستگاهی تعدادی کارمند و ارباب رجوع دارد و باید نمازخانه‌ای در اداره باشد تا اقامه نماز صورت گیرد. اما وظیفه بعضی دستگاه‌ها مانند آموزش‌و‌پرورش و دانشگاه مهم است و باید نماز را در جامعه برپا کند.

معاون سیاسی و امنیتی استاندار اصفهان بیان کرد: آموزش و پرورش تنها وظیفه ندارد نماز را در بین کارمندان اقامه کند، بلکه وظیفه دارد اصل نماز را در بین دانش‌آموزان ترویج دهد و چه بسا دانش‌آموز ابتدایی با آشنایی با این فریضه ، پدر و مادر خود را که شاید اهل نماز نباشند، را نمازخوان کند. دانشگاه نیز وظیفه مضاعف در ترویج نماز دارد. دانشگاه وظیفه دارد علاوه بر اقامه نماز، گفتمان نماز را در بین جوانان ترویج کند.

وی با گلایه از پخش نشدن صدای اذان در بعضی از مناطق شهر تصریح کرد: قرار بود در شهر صدای اذان در وقت صبح، ظهر و شب در همه‌ جای شهر طنین‌انداز شود. تمام فرمانداران و شهرداری با بکارگیری امکانات باید این موضوع پخش اذان را در شهر اجرا کند.

جان‌نثاری گفت: نمازخانه‌های بین‌راهی باید حداقل امکان برای اقامه نماز را داشته باشند و باید مورد رسیدگی و نظارت واقع شود. باید امکان اقامه نماز و ایجاد نمازخانه در اماکن عمومی، پاساژها، مجتمع‌ها فراهم شود. باید در اطلس شهر، دستگاه‌ها به گونه‌ای باشد تا مکانی برای اقامه نماز در ادارات فراهم شود. مثلا در بخشی از استانداری نیز مکانی با درب ورودی از بیرون تعبیه شود تا در وقت نماز مردم از آن استفاده کنند.

امام جمعه قزوین: نماز جمعه باید پایگاه اصلی عدالت‌خواهی باشدنمازخانه‌های بین راهی خراسان جنوبی برای اقامه نماز فعال باشند

وی ادامه داد: ستاد اقامه نماز موضوع وجود نمازخانه در اماکنی مانند مجموعه‌های ورزشی، سالن‌ها، مترو، پایانه مسافربری باید بررسی و کنترل کند. در مدارسی نیز که موقع اذان و در وقت نماز، دایر است، نماز جماعت برپا شود. ستاد اقامه نماز گزارش کاملی از وجود نمازخانه و مسجد در مناطق و شهرک‌های جدید و مشکلات مناطق صنعتی ارائه کند.

معاون سیاسی و امنیتی استاندار اصفهان خاطرنشان کرد: سند راهبردی ستاد اقامه نماز به عنوان مصوبه این جلسه به تصویب می‌رسد و به دستگاه‌ها ابلاغ می‌شود. در صورت وجود اشکالات جزئی در آن، تا شش ماه دوم سال در اسفند ماه سال جاری ویرایش صورت می‌گیرد. در سفرهای شهرستانی استاندار نماینده‌ای از ستاد اقامه نماز حضور دارد تا وضعیت برگزاری نماز را بررسی کند و در صورت وجود مشکلات در جلسه شورای اداری شهرستان مطرح و بودجه و تمهیدات لازم اختصاص یابد.

جان‌نثاری با اشاره به برگزاری جشنواره سراسری ادبی، فرهنگی، هنری و علمی و پژوهشی نماز با عنوان  فجر تا فجر اظهار داشت: این جشنواره باید با قوت و قدرت در اصفهان انجام شود و کمک سازمان برنامه و بودجه و دیگر دستگاه‌ها تامین بودجه و پشتیبانی صورت گیرد.

انتهای پیام/163/ن

  

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ستاد اقامه نماز نماز را در بین دستگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۹۴۳۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضعف در سرآمدسازی حوزه دینی برای کشور و استان البرز

به گزارش خبرنگار مهر، کاوه حدادپور صبح دوشنبه در آئین نکوداشت مرحوم آیت الله حاج صادق رزاقی طالقان که در سالن شهید مطهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج برگزار شد، تصریح کرد: در حوزه مدیریت سطح استان البرز با نکته مهمی مواجه هستیم؛ اینکه در سرآمدسازی برای کشور و استان در حوزه‌های دینی ضعیف عمل می‌کنیم.

وی عنوان کرد: اگر بخواهیم در سطح ملی سرآمدان ورزشی، هنری، سینمایی و … را معرفی کنیم بسیاری از افراد به ویژه نسل جوان بدون لحظه‌ای فکر کردن می‌توانند نام افراد را به زبان بیاورند اما در حوزه‌های علمی و مذهبی، به وضوح دیده می‌شود که افراد به خصوص نسل جوان شناختی از سرآمدان و مشاهیر ندارند.

معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری البرز مطرح کرد: برگزاری چنین مراسم‌هایی کمک می‌کند که بتوانیم افراد دارای وجهه مذهبی و مورد وثوق در استان و کشور را به جوانان و نوجوانان معرفی کنیم و نوعی الگوسازی انجام شود. آیت الله رزاقی دارای مؤلفه‌های خوبی بودند که نباید از آنها غافل شویم.

حدادپور، دانش، پارسایی و مردم داری را سه مؤلفه مهم این شخصیت علمی و فرهنگی دانست و اظهار کرد: نسل جوان دیگر از موعظه‌های معمولی اقناع نمی‌شوند اما وقتی شخصی می‌تواند با این سطح علمی در حوزه‌های خارج از فقه و دین با مطالعه قبلی در جمع جوانان صحبت کند، آنها را جذب می‌کند.

وی با اشاره به نقش مهم برگزاری این گونه جلسات در زنده نگهداشتن یاد شخصیت‌های علمی و فرهنگی و نیز الگوسازی برای نسل جوان به ویژه در حوزه روحانیت خاطرنشان کرد: اساتید بزرگی در سطح استان داریم که نسل جوانان آنها را نمی‌شناسند که این موضوع کوتاهی ما را نشان می‌دهد.

معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری البرز مطرح کرد: پیشنهاد می‌شود در این گونه برنامه‌ها و مراسم برنامه ریزی های لازم انجام شود تا بیشتر نسل جوان حضور داشته باشند که بتوانیم شخصیت‌های سرآمد را به آنها معرفی کنیم و جوانان و نوجوانان با مشاهیر آشنا شوند و به آنها رجوع کنند.

آیت الله رزاقی هیچوقت حوزوی بودن خود را فراموش نکرد

حجت الاسلام والمسلمین امیر ابراهیم زاده، مسؤول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان البرز نیز در این مراسم خاطرنشان کرد: آیت الله رزاقی با اینکه استخدام دانشگاه بود اما هیچوقت حوزوی بودن خود را فراموش نکرد و به معنای واقعی کلمه طلبه زندگی کرد.

وی با اشاره به اینکه وی با هدف تبلیغ وارد دانشگاه شد و تا پایان عمر خویش نیز این هدف را حفظ کرد و به معنای واقعی کلمه مؤثر بود، ادامه داد: او شرکت در نماز جماعت را بر خود فرض می‌دانست و هر جا و تحت هر شرایطی، وقتی را برای نماز خالی می‌کرد تا به اقامه نماز جماعت دانشگاه برسد.

مسؤول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان البرز بیان کرد: وی در عین حال که مسوولیت‌های متعددی در استان بر عهده داشت اما تبلیغ، منبر رفتن، روضه خواندن و در مجموع رسالت طلبگی خود را فراموش نکرد و از سوی دیگر ورود خوبی در مباحث حوزوی داشت. بزرگترین خصلت او ارتباط و انس با اهل بیت (ع) بود.

کد خبر 6098049

دیگر خبرها

  • نشست ایده پردازی ترویج گفتمان مقاومت در جامعه برگزار می‌شود
  • ضعف در سرآمدسازی حوزه دینی برای کشور و استان البرز
  • بسیاری از آسیب‌های اجتماعی ناشی از بی‌توجهی به امر نماز است
  • ترویج فرهنگ دینی و اسلامی بهترین خدمت به جامعه است
  • تعامل دستگاه‌ها لازمه تبیین و ترویج فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر است
  • وظیفه دستگاه اجرایی برای تامین امنیت غذایی مردم
  • برگزاری جلسه شورای فرهنگ عمومی بناب
  • پیست موتورسواری غیراستاندارد بندرعباس، چالشی جدی
  • اقامه نماز بر پیکر مطهر شهید «مرتضی غلامی» در گناوه
  • مساجد پنهان در کوچه‌پس‌کوچه‌های توکیو